WIND Internet

Over Wind Internet

WIND Internet is een Friese webbouwer uit Leeuwarden. Zij werken al meer dan 10 jaar in opdracht van grote en kleine bedrijven en overheidsorganisaties. Op de gemeentelijke markt is WIND Internet, met hun expertise op het gebied van het TYPO3 CMS, een bekende speler.

Broncode analyse voor DigiD-certificering

WIND Internet heeft voor haar gemeentelijke klanten een TYPO3-extensie ontwikkeld, waarmee via DigiD ingelogd kan worden op de betreffende gemeentelijke omgeving. Als onderdeel van de aangescherpte DigiD-richtlijnen en om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen tonen aan haar klanten heeft WIND Internet de DigiD-extensie laten auditen om een zogenaamde TPM (Third-Party Mededeling, ofwel certificering door een onafhankelijke partij van WIND Internet’s ICT-diensten) te verkrijgen.

Als onderdeel van deze audit heeft DongIT de beveiliging van de DigiD-extensie aan de hand van de broncode gecontroleerd. De broncode is gecontroleerd op de aanbevelingen die staan beschreven in de "ICT-beveiligingsrichtlijnen voor Webapplicaties" van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).