Videofabriek

Over de Videofabriek

De Videofabriek is volledig gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige videocontent voor internet. De unieke, in juni 2011 geopende, virtuele studio is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. In de studio vindt u niet alleen professionele opnameapparatuur, maar ook state-of-the-art hardware, waarmee virtuele settings in 2D of 3D worden gerealiseerd. Een groot voordeel van video producties bij de Videofabriek is de snelheid waarmee producties worden gerealiseerd.

Videofabriek in Drupal CMS

Net zoals de website van zusterbedrijf de Arbeidsrechtfabriek, is de website van de Videofabriek in het open source CMS Drupal 7 gerealiseerd. Beiden sites draaien op één Drupal core installatie. Dit betekent dat updates van de Drupal core of modules slechts eenmaal geupdate hoeven te worden.

Een belangrijk onderdeel van de Videofabriek website vis de koppeling met videodienst 23video. Geproduceerde video's worden vanuit de opnamestudio geupload naar 23video, waar de video's in diverse formaten gecodeerd worden. DongIT heeft een custom Drupal module geschreven waarmee video's zeer eenvoudig vanuit de bibliotheek van 23video op de website geplaatst kunnen worden. Bij het importeren van een video wordt automatisch een pagina voor de video aangemaakt met alle bijbehorende informatie zoals video screenshots en download buttons. In een content overzicht met inline edit functionaliteiten kunnen de geïmporteerde video's en andere content snel beheerd worden.

Daarnaast heeft DongIT een plugin geschreven voor CKEditor, waarmee een video geselecteerd en direct in de betreffende content geplaatst kan worden. Bekijk onderstaande video voor een demonstratie van een aantal van deze custom functionaliteiten.