Moviq

Over Moviq

Moviq is hét woonportaal van Nederland. Je vindt er een variëteit aan informatieve artikelen met betrekking tot verschillende woonsituaties: verhuizen, klussen, (opnieuw) inrichten, energie besparen en nog veel meer.

Daarnaast biedt Moviq de helpende hand bij het selecteren van een geschikte schilder, loodgieter, verhuizer, etc. in jouw nabije omgeving. Na het invullen van je wensen krijg je een kostenindicatie, om bijvoorbeeld een verhuizer in te huren. Als je akkoord gaat met de kostenindicatie, zorgt Moviq er voor dat je binnen twee werkdagen een offerte toegestuurd krijgt van drie verschillende professionele verhuizers.

CakePHP als framework

Moviq is gebouwd op het open source framework CakePHP. CakePHP hanteert het Model-View-Control concept waardoor code lees- en beheerbaar blijft. Daarnaast bevat CakePHP standaard veel ingebouwde functionaliteiten waaronder functies om veilige code te ontwikkelen.

Croogo CMS

Croogo is een open-source en kosteloos Content Management Systeem (CMS) gebouwd bovenop CakePHP. Met Croogo CMS is het mogelijk om content voor uw website te maken en beheren. Omdat Croogo is gebouwd bovenop CakePHP, is het vrij eenvoudig om functionaliteiten aan het CMS toe te voegen. Voor Moviq is het maken en beheren van artikelen uitgebreid met onder andere mogelijkheden voor het selecteren van verschillende templates, creëren van content met CK Editor, A/B split testing en Google Double-Click (banners).

Gebruik van API's

Moviq maak gebruikt van diverse 3rd-party API's voor nog meer functionaliteit. Zo wordt bijvoorbeeld voor het berekenen van de verhuiskosten gebruik gemaakt van de Google Maps API om de afstand tussen het oude en nieuwe adres te berekenen. Verhuizers gebruiken de afstand voor het maken van een gerichte offerte.

Leveranciers kunnen zich registreren op Moviq voor het leveren van diensten. Naast expertises kunnen zij aangegeven of zij hun diensten in het binnen-/buitenland leveren. Tijdens leverancier registratieproces worden ingevulde gegevens op de achtergrond bij de Kamer van Koophandel gecontroleerd en worden zo mogelijk automatisch de overige invoervelden gevuld.

Met behulp van Google Website Optimizer is A/B split-testing opgezet. Met de keuzemogelijkheid tussen twee verschillende layouts met dezelfde content kan met Website Optimizer eenvoudig worden gemeten hoe pagina's ten opzichte van elkaar verhouden. Door het gebruik van A/B testing kan worden nagegaan wat wel en niet werkt om bezoekers op een pagina te houden.