CCV Pentesting Quality Mark

DongIT gecertificeerd voor CCV-Keurmerk Pentesten

In januari 2024 heeft DongIT het CCV-keurmerk Pentesten ontvangen van auditpartij Kiwa.

Om ervoor te zorgen dat aanbieders van pentesten kwalitatief goed werk leveren is het CCV-keurmerk Pentesten ontwikkeld. Net als bij deursloten en autoalarmsystemen is het belangrijk dat ook de digitale beveiliging van een bedrijf op orde is. Onafhankelijk toezicht op de kwaliteit van pentest-diensten is een belangrijke stap in de strijd tegen cybercriminelen. De cybersecuritysector in Nederland is volop in ontwikkeling. Bijna dagelijks starten nieuwe bedrijven en initiatieven, zonder een verplichte check op kwaliteit. Gezien de digitale kwetsbaarheid van ondernemend Nederland is dat ongewenst.

Het CCV-keurmerk toont aan dat de pentest dienstverlening van DongIT voldoet aan professionele en hoogwaardige kwaliteitsstandaarden. Hiermee biedt DongIT klanten de zekerheid op betrouwbare, deskundige en kwalitatieve pentesten, die voldoen aan de hoogst gestelde eisen.

Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het behalen van dit keurmerk, is de manier waarop het pentestproces (van intake tot oplevering van rapportage) wordt gefaciliteerd door het gebruik van het zelfontwikkelde Security Reporter platform. Dit zorgt o.a. voor gecentraliseerde documentatie, samenwerking tussen pentesters en met klanten, gestandaardiseerde werkprocessen en kwalitatieve pentestrapportages.