cyberveilig nederland

DongIT lid van Cyberveilig Nederland

DongIT is lid geworden van Cyberveilig Nederland

Met genoegen kondigen wij aan dat DongIT op 5 juni 2018 lid is geworden van Cyberveilig Nederland.

Cyberveilig Nederland is de belangenvereniging van de cybersecurity sector. Doel van Cyberveilig Nederland is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen.

Waarom is Cyberveilig Nederland opgezet en wat is haar rol?

97,1 procent van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de digitale voorhoede binnen Europa. Deze digitalisering brengt grote economische en maatschappelijke kansen met zich mee. Om die kansen te benutten is het noodzakelijk om blijvend vertrouwen te kunnen hebben in onze informatie en informatiesystemen. Meer aandacht voor cybersecurity is daarom geen luxe, maar noodzaak.

Cyberveilig Nederland ziet voor zichzelf als rol om vanuit de sector deze onduidelijkheid weg te nemen en hoge kwaliteit van dienstverlening te stimuleren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van kwaliteitskeurmerken. Daarbij ontbreekt echter transparantie en een garantie voor kwaliteit. Beide zijn noodzakelijke elementen om het vertrouwen in de sector te waarborgen.

Voor meer informatie, zie: https://cyberveilignederland.nl/