Laravel web development

Webontwikkeling op basis van Laravel

Laravel is een open-source PHP web framework, opgezet door Taylor Otwell in 2011. Een web framework is de basis van waaruit gebouwd wordt – de onderliggende structuur van een website of webapplicatie. Het doel van een web framework is om bepaalde activiteiten te automatiseren die vaak voorkomen in softwareontwikkeling voor het web.

Taylor Otwell creëerde de eerste versie van Laravel in 2011, omdat hij op zoek was naar een meer geavanceerd maar toch simpel te gebruiken framework. Veel van de bestaande frameworks boden geen ondersteuning voor veelgebruikte functionaliteiten zoals authenticatie en autorisatie van webapplicaties. Voorheen, voordat web frameworks bestonden, moest de software ontwikkelaar alle code zelf uitschrijven om een applicatie te bouwen. Nu kan hij voor bepaalde veelgebruikte functionaliteiten op websites of webapplicaties een framework gebruiken. Het werk van een web developer wordt dus vereenvoudigd omdat niet elke keer het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Laravel is het meest gebruikte PHP framework op GitHub (het Facebook voor developers). Meer dan 31.500 over de hele wereld hebben het framework ‘geforked’, wat zoiets betekent als het kopiëren en gebruiken van de code, zonder dat het originele project wordt beïnvloed.

Open-source framework

Rond 2005 kwamen de eerste open source web frameworks op de markt. Open source houdt in – zoals de naam al verklapt – dat de broncode van de software gepubliceerd is en vrij beschikbaar voor het publiek. Iedereen kan de code dus vrij kopiëren, aanpassen en verspreiden zonder dat daarvoor betaald hoeft te worden.

Het voordeel van open source software is dat de code vaak beter onderhouden is. Er zijn namelijk veel meer developers die ermee werken. De achterliggende gedachte van ‘open source’ is eigenlijk het ‘sharing is caring’ principe – met z’n allen kom je verder dan alleen. Omdat een hele grote groep mensen de code gebruikt, is de code vaak beter onderhouden en is er vaak meer innovatie.

Laravel is een open source PHP framework

De belangrijkste voordelen van Laravel

  • De code waarmee het framework gebouwd is, staat bekend als mooie, simpele en goed leesbare code. Hierdoor zijn Laravel-applicaties vaak stabiel, betrouwbaar en een stuk beter te onderhouden en uit te breiden.
  • Dat taken die normaal gesproken veel tijd kosten, in Laravel binnen een paar minuten gebouwd worden met voor ingebouwde functies. Dit scheelt ontzettend veel tijd in het ontwikkelproces en bij het onderhouden van de software.
  • Er is gedetailleerde documentatie aanwezig voor developers, en de Laravel community is erg vriendelijk en behulpzaam. Omdat het open source is, is de ontwikkelaar niet afhankelijk van één partij voor de informatie, maar heb je meer dan 30.000 andere developers tot je beschikking die je wellicht kunnen helpen.

DongIT web development op basis van Laravel

De developers van DongIT zijn Laravel specialisten die u ontzorgen en ondersteunen bij de uitwerking van uw wensen en specifieke behoeften in een webapplicatie op maat. In samenspraak met de klant bouwen wij specialistische webapplicaties en geven hierbij vrijblijvend advies voor verbetering van de IT-processen of inrichting van de website.