webdevelopment

CakePHP ontwikkeling

Wat is CakePHP?

CakePHP is een webapplicatieframework geschreven in de programmeertaal PHP. Het is vrij verkrijgbare opensourcesoftware onder de voorwaarden van de MIT-licentie. CakePHP begon in 2005, naar het concept van Ruby on Rails. De gemeenschap is sindsdien gegroeid en vertakt in verschillende deelprojecten.

Net als Ruby on Rails maakt CakePHP het makkelijker om gebruik te maken van een database door middel van Active Records. Het moedigt ook aan om gebruik te maken van het model-view-controller-model. Lees meer over CakePHP op de website: http://cakephp.org.

Voortbouwen op bestaande functionaliteiten door gebruik van ontwikkelraamwerk

Met het gebruik van een ontwikkelraamwerk kunnen webapplicaties eenvoudiger, sneller en met minder code ontwikkeld worden. DongIT maakt, afhankelijk van het project, vaak gebruik van het opensource ontwikkelraamwerk CakePHP.

Functionaliteiten voor snelle ontwikkeling zijn reeds ingebouwd. Vertalingen, databasetoegang, caching, validatie, authenticatie en nog veel meer functionaliteiten zijn ingebouwd in het PHP MVC-raamwerk. Door gebruik van goed onderhouden plugins kan nog sneller functionaliteit toegevoegd worden.

DongIT draagt bij aan de CakePHP community

DongIT draagt actief bij aan de ontwikkeling van functionaliteiten en beveiliging van CakePHP, en indirect aan de populariteit van het raamwerk. Zo bouwen onze ontwikkelaars voort op code waar jaren aan is ontwikkeld door duizenden ontwikkelaars en bedienen wij andere gebruikers van het raamwerk met nieuwe functionaliteiten en uitbreidingen.